Spring naar inhoud

Trainingen en Cursussen

Wij hanteren het principe “U vraagt, wij draaien”: de trainingen worden gegeven in overleg met degenen die zich aanmelden.
Als er voor een bepaalde training veel aanmeldingen zijn en deze vol is, dan zal deze training zo snel mogelijk worden aangeboden. De trainingen staan dus niet vast volgens een kalender planning.

HERSTELLEN DOE JE ZELF

Herstellen doe je zelf is een cursus waarbij je ervaringen deelt en vaardigheden oefent die je helpen in je herstel.
Deze cursus helpt om:
• inzicht te krijgen in je eigen herstel
• herstelervaringen met anderen te delen en herkenning, erkenning en steun te ervaren
• weten welke waarden voor jou belangrijk zijn en eigen keuzes te maken
• meer grip te krijgen op je eigen situatie en toekomst door het herwinnen van eigen kracht.

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen. De groepsgrootte varieert van 6 tot 10 deelnemers.

WRAP

WRAP (Wellness Recovery Action Plan) is een praktische methode voor zelfonderzoek, een toevoeging aan alles wat je al weet van jezelf en wat werkt voor jou. WRAP helpt om tijdig een crisis te voorkomen en verder te gaan met je herstel. Stap voor stap leer je meer grip krijgen op je leven en wat jou een goed gevoel geeft.

Tijdens de training deelt ieder zijn of haar ervaringen in de groep, zodat je elkaar steunt en inspireert. Je oefent met verantwoordelijkheid nemen en op te komen voor jezelf. In je persoonlijke WRAP Werkboek geef je geleidelijk steeds meer vorm en inhoud aan jouw eigen plan.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen. De groepsgrootte varieert van 6 tot 10 deelnemers.

HOP

HOP (Honest, Open & Proud) is een praktische training in openheid over psychische kwetsbaarheid. Je ontdekt hoe je kunt praten over kwetsbaarheid en verschillende manieren van open zijn. Wanneer vertel je over je kwetsbaarheid en hoe ga je om met een ´gat´ in je cv? Er wordt in de cursus aandacht besteed aan zelfstigma en het vertellen van je eigen (herstel)verhaal.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt gegeven door twee ervaringsdeskundigen. De groepsgrootte varieert van 6 tot 8 deelnemers.

MINDFULNESS INZETTEN BIJ HERSTEL

Belangrijk deel van herstel is de vaardigheid ontwikkelen om goed voor jezelf te zorgen.

Met aandacht stilstaan bij jezelf en je bewust zijn van wat er zich afspeelt in je hoofd, je hart en je lijf. Dit kan je leren door regelmatig mindfulness oefeningen te doen.
Mindfulness helpt je om datgene wat je ervaart – hoe moeilijk en ellendig ook – te verdragen. Door stil te staan geef je jezelf ruimte, tijd en vrijheid om andere keuzes te maken dan je gewend bent; keuzes die beter bij jou passen. Mindfulness is een krachtige tool om in te zetten: je kunt het altijd en overal toepassen.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaringsdeskundige. De groepsgrootte varieert van 6 tot 10 deelnemers.