Spring naar inhoud

De 7 waarden van De Ruimte

Gelijkwaardigheid

Als je de deur binnenstapt, hopen we dat je titels en vooroordelen buiten laat. In De Ruimte zijn we allemaal mens, met ieder zijn of haar ervaringen. Soms hebben we andere rollen, maar we zijn allemaal gelijkwaardig.

Verbondenheid

Bij ons aan tafel ontdek je dat de moeilijkheden die jij soms ervaart in het leven, eigenlijk heel normaal zijn. Hierdoor kun je al snel een band opbouwen. Dat geldt ook voor De Ruimte. Wij willen met andere organisaties en initiatieven al te graag verbinding maken.

Empowerment

Een lastige term en tegelijk zien we dit elke dag bij De Ruimte. Ieder van ons groeit, ontdekt zijn talenten en wordt elke dag een beetje sterker en zelfverzekerder. Je mag er zijn!

Hoop

Door anderen te zien groeien of door te horen welke weg zij hebben afgelegd, krijg je weer hoop voor jezelf. Wij sterken elkaar door ons verhaal te delen en elkaar te steunen waar we kunnen. Er is altijd hoop!

Vertrouwen

We hebben vertrouwen in iedereen die binnen komt. Je hebt al genoeg meegemaakt en dat je alsnog de deur binnen stapt om bij ons binnen te stappen, straalt kracht uit en daar vertrouwen wij op.

Wederkerigheid

Dit is een logisch gevolg op de voorgaande waarden. De mensen voelen het vertrouwen en de verbondenheid met elkaar, waardoor we allemaal iets terug willen doen voor elkaar. Iedereen helpt mee!

Begrip

Het besef dat iedereen anders kan zijn.